Coșul meu

O incursiune printre tendinţele sezonului

În lumea modei, tendinţele sunt într-o continuă schimbare și reinterpretare stilitistică, însă ne conduc într-o călătorie de posibilități extrem de şic. Dincolo de propunerile designerilor şi de tendinţele trasate de influencerii din lumea modei, sezonul aceasta ne-am bucurat mai mult ca oricând de o libertate de expresie şi am dat frâu liber creativităţii în combinarea materialelor, a nuanţelor şi a detaliilor prețioase. Ofertele sunt generoase şi potrivite oricărui stil, iar fiecare femeie se va putea regăsi în colecţiile sezonului şi îşi va putea pune în valoare stilul personal cu piese vestimentare dintre cele mai variate, indiferent că vorbim despre ţinute casual, clasice sau elegante. Este un sezon al contrastelor puternice, al subtilităţilor irezistibile, al gratiei arhitecturale şi al accentelor uşor masculine, iar fiecare dintre acestea dau naştere unor piese vestimentare care incanta de la prima vedere.

Eşti gata să te laşi cuprinsă de magia sezonului şi să descoperi tendinţe nonconformiste, ecletice, irezistibile? În acest articol vei afla care sunt principalele tendinţe ale sezonului şi cum pot acestea să îţi împrospăteze garderoba şi să dea viaţa ţinutelor tale.

Culorile momentului

Podiumurile principalelor festivaluri ce au avut în capitalele modei au fost invadate de o paletă de culori complexă, ce exprima pe de o parte încrederea şi puterea, iar pe de altă parte aduce o notă de calm şi optimism necesară mai ales în contextul agitaţiei contemporane. Este adevărat că sursa de inspiraţie a designerilor a fost în principal paleta de culori propusă de experţii de la Institutul Pantone, însă s-a putut observa amprenta fiecăruia în combinarea nuanţelor şi a texturilor. Gamă largă de nuanţe de albastru, dintre care Riverside şi Airy Blue, ne poartă cu gândul la marile liniştite şi la gheţarii falnici, tonurile pământii, Taupe Cald, Dusty Cedar sau Clay Potter, redau întru totul frumuseţea toamnei, iar culorile vibrante, Bodacious sau Aurora Red, îmbogăţesc întregul tablou şi aduc un plus de elegantă. Toate aceste culori reuşesc să ne încarce cu energie pozitivă, mai ales în zilele în care temperaturile sunt modeste.

Vei regăsi cu bucurie aceste nuanţe ale momentului în colecţiile Vezuvio de paltoane, rochii de zi, rochii de seară, pulovere sau accesorii, iar fiecare piesă vestimentară creată în atelierul nostru îţi va pune în evidenţă feminitatea, eleganta şi delicateţea.

Imprimeuri în tendinţe

În ceea ce priveşte imprimeurile, abordarea este cât se poate de stylish. Vorbim aici de eternele carouri care ne-au fermecat ani la rândul, pe care le-am reinventat şi le-am tot schimbat conform diferitelor perioade şi propuneri din industria creativă. Aşadar, nu te sfii să porţi cămaşa în carouri, casual sau office, pantalonii sau chiar o fustă ce duce cu gândurile la faimoasele outfituri şcolăreşti. Spre bucuria tuturor, acest imprimeu se potriveşte oricărui stil şi oricărei personalităţi. Iar dacă tot am intrat în sfera imprimeurilor ce nu se demodează, vorbim şi despre dungile ce continua să impresioneze şi să scoată orice ţinută din tipare. Verticale, orizontale, subţiri sau mărunte, dungile reprezintă acel tip de imprimeu care necesită o atenţie deosebită şi creativitate în alegerea combinaţiilor deoarece pot avantaja sau nu silueta.

Eşti adepta stilului hippie? Află că franjurile sunt printre vedetele acestui sezon. Le poţi regăsi îndeosebi în rândul accesoriilor, dar şi la câteva piese vestimentare şi tipuri de încălţăminte. De asemenea, accentele etno sunt o soluţie salvatoare pentru cele care vor să îmbine frumuseţea tradiţiei cu croieli şi texturi moderne. Dacă şi tu te ragasesti, descoperă aici (link către cardigane) cardiganele etno din noua colecţie Vezuvio.

Materialele naturale, un must have

Piesele vestimentare din materiale naturale au fost un must have dintotdeauna, indiferent de influenţe, tendinţe sau nuante-vedeta. Pe Vezuvio regăseşti astfel de materiale în colecţiile de paltoane, rochii casual sau accesorii. Lana, cea mai obişnuită ţesătura din acest sezon, îţi va încălzi zilele cu temperaturi modeste şi îţi va asigura confortul dorit, dar şi ţinuta impecabilă de zi cu zi. În această categorie intră, desigur, şi bumbacul, caşmirul sau mătasea.

Lista continuă cu seducătoarea catifea care a reuşit să străbată timpul şi să impresioneze prin eleganta şi rafinament în diferitele epoci şi perioade ale industriei modei. Dacă în trecut era un semn al bogăţiei şi al luxului, purtată doar de persoanele din înalta societate, astăzi este un material la care se poate recurge cu uşurinţă. Rochia din catifea este ea însăşi sofisticată, iar accesoriile uneori pălesc în faţa ei. Discretă, elegantă, preţioasă, o rochie de catifea bine aleasă poate conferi un aer aristocratic întregii ţinute.

În combinaţie cu alte materiale şi imprimeuri regăsim şi dantelă, îndeosebi în colecţiile de rochii şi salopete. Nu vei da greş cu o rochie din dantela la cele mai aşteptate petreceri ale sezonului, iar dacă ai nevoie de inspiraţie, descoperă aici propunerile noastre. (link către rochii)

Un material ce rămâne întotdeauna un ÎN în sezonul rece este blana naturală şi blănurile eco ce o imită perfect. În colecţia din acest sezon îţi propunem haine şi veste din blană naturală, dar şi accesorii din blană ecologică.

Rochii de zi şi de seară

Expresii ale feminităţii, rochiile şi fustele ne ajută şi în sezonul rece să ne facem remarcate şi să construim ţinute creative. Texturi delicate, detalii inedite şi accente de culoare sunt doar câteva dintre atributele rochiilor şi fustelor pe care ţi le propunem în acest sezon. Păstrează-ţi feminitatea cu o rochie din tricot chiar şi în cele mai friguroase zile de iarnă şi impresionează la petrecerile din acest sezon cu rochii de cocktailuri simple, cu imprimeuri, în diverse nuanţe, drepte sau mulate. Gama de modele este variată şi se potriveşte oricărei siluete.

Modele de pantaloni pentru ţinute casual

În denim we trust pare să fie deviza oricărui sezon. Denimul este un material care nu se demodează niciodată şi va fi mereu în topul preferinţelor. Vezuvio îţi propune modele de pantaloni din imitaţie din piele pentru ţinute casual, dar şi pantaloni negri ce pot fi purtaţi cu succes în ţinutele office. Alege să îi combini cu bluze din materiale delicate sau cu pulovere călduroase în culori aprinse, precum galben sau roşu.

Sezonul acesta alege să fii în fiecare zi în tendinţe, însă alege piese vestimentare care se potrivesc stilului tău şi care îţi pun în evidenţă silueta şi personalitatea. Joacă-te cu nuanţele şi texturile şi oferă unicitate şi o amprentă proprie fiecărei ţinute.

More
articles

SUBSCRIBE NOW

Subscribe to our newsletter and get 10% discount on your next online purchase. Would you like to stay up-to-date with all news, latest creations and offers?

2021 © vezuvio.ro