Coșul meu

Ce spun culorile purtate despre tine?


Dincolo de preferințe, culorile sunt o alegere pe care o faci în funcție de ceea ce vrei să transmiți prin propria ta imagine. Ele exprimă, pe de o parte, personalitatea ta, pe de altă parte atitudinea pe care o ai la un moment dat. Alegerea vestimentației tale trebuie făcută, așadar, ținând cont de o serie de indicații legate de simbolistica pe care o are fiecare culoare în parte.

  1. Negru. Întotdeauna puternic, negrul a fost mereu folosit în vestimentație din două motive prinicipale. În primul rând, el oferă impresia de autoritate, fiind sobru și inspirând respect. În al doilea rând, negrul înalță și subțiază silueta umană, făcând-o să pară mai atrăgătoare.
  2. Alb. În  opoziție cu negrul, culoara albă degajă lumină, punând persoana care o poartă într-o perspectivă calmă, liniștită, prietenoasă și plăcută. Nu foarte prietenos cu silueta și nu foarte rezistent, albul este, totuși, o culoare foarte folosită, întrucât poate face parte din orice combinație.
  3. Roșu. Cea mai intensă dintre culori, asociată iubirii și senzualității, roșul are darul de a scoate purtătorul în evidență, oferindu-i ampoare și forță. Nerecomandat în situații confruntaționale, roșul trebuie purtat cu moderație, întrucât emană agresivitate.
  4. Albastru. Opus roșului, albastrul degajă o stare de liniște, simbolizând stabilitate și loialitate. Este recomandată purtarea culorii albastre la interviuri, tocmai din această cauză. Rece, uneori deprimant, acesta trebuie să fie contrabalansat de o altă culoare, pentru a căpăta un pic de vitalitate.
  5. Verde. Această culoare extrem de populară are darul de a liniști, inspirând prospețime și vitalitate, dar și bogăție. Ceva mai cald ca albastrul, verdele generează calm și încredere, făcând oamenii care-l poartă să pară mai prietenoși.
  6. Galben. Luminos și puternic, galbenul este o sabie cu două tăișuri. Ajută la concentrare, însă oamenii devin ușor agresivi în prezența sa. În același timp, galbenul simbolizează optimismul. Designerii recomandă folosirea sa în cantități și nuanțe moderate.

More
articles

SUBSCRIBE NOW

Subscribe to our newsletter and get 10% discount on your next online purchase. Would you like to stay up-to-date with all news, latest creations and offers?

2021 © vezuvio.ro