Coșul meu

Cinci curiozități despre modă

Moda este mai mult decât un set de norme sau cutume care să te ghideze în alegerea unui stil vestimentar. Ea este, de asemenea, mai mult decât un set de bârfe despre designeri, modele și rochii. Cu o istorie la fel de veche ca omenirea, moda este plină de anectode și informații interesante sau de-a dreptul amuzante. În cele ce urmează, am ales câteva dintre ele spre ale da mai departe.

  1. Mark Twain este inventatorul sistemului de închidere folosit și astăzi la sutiene. Autorul faimoasei cărți ”Aventurile lui Tom Sawyer” intenționase ca respectivul sistem să se folosească la veste, pantaloni și articole de lenjerie. Se pare că sutienele sunt cele care au ajuns să ducă mai departe invenția neobișnuitului autor american.
  2. Prezența nasturilor pe mânecile sacourilor a fost ideea lui Napoleon. Da, împăratul Franței a venit cu această inovație, pentru a-i dezobișnui pe soldații săi de obiceiul de a se șterge la nas cu mâneca hainei de la uniformă.
  3. Încălțămintea cu tocuri a fost concepută pentru bărbați, la început. Aceștia o foloseau pentru a putea să călărească mai bine, picioarele lor fixându-se în scările harnașamentului pentru trasul cu arcul. Tranziția tocurilor către moda feminină are loc în veacul al XVII-lea, odată cu o masculinizare a acesteia care a inclus și tunsul scurt sau fumatul pipei.
  4. Bikinii și-au luat numele de la atolul Bikini, folosit de americani pentru testele nucleare. Louis Reard, creatorul provocatoarei piese de lenjerie, a explicat denumirea prin faptul că-și dorește ca portul de bikini să aibă un impact la fel de puternic ca o explozie nucleară. Tot el a spus că o pereche de bikini de calitate poate fi trecută printr-o verighetă.
  5. Rochia de mireasă a devenit albă după nunta Reginei Victoria a Angliei. Până atunci, culoarea albă era asociată doliului. Popularitatea Victoriei a făcut oamenii de rând să-și dorească să o imite pe aceasta, schimbând, astfel, o tradiție veche de secole.

More
articles

SUBSCRIBE NOW

Subscribe to our newsletter and get 10% discount on your next online purchase. Would you like to stay up-to-date with all news, latest creations and offers?

2021 © vezuvio.ro