Coșul meu

Provocarea de a găsi ținuta potrivită

Pentru o femeie, găsirea unor articole vestimentare potrivite din toate punctele de vedere este o provocare aproape insurmontabilă. Rațiunile utilitare, pe de o parte și estetice, de cealaltă cântăresc în egală măsură în luarea deciziei finale. Bogăția și varietatea ofertei de haine pentru femei duc și mai departe problema, transformând cumpărăturile în expediții care durează, durează și iar durează… Mai mult decât atât, nimeni nu te învață să faci cumpărături în mod eficient, pentru a fi de fiecare dată mulțumită de noile tale achiziții.

  1. Primul lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este propria ta siluetă. Invariabil, aceasta va avea atuuri și defecte. Primele vei dori să le scoți în evidență, în timp ce aspectele mai puțin plăcute din punct de vedere estetic vor trebui ameliorate. Acest lucru se poate face prin mai multe trucuri vestimentare foarte accesibile. Modelul imprimeului este unul dintre cele mai ușor de aplicat. Ca regulă generală, dungile orizontale vor accentua lățimea, în timp ce dungile orizontale vor subția și vor înălța o siluetă mai scundă și mai îndesată. Combinația dintre articole vestimentare simple și haine cu model va devia atenția privitorului către părțile acoperite cu țesături imprimate. Talia fustei sau a pantalonilor este un instrument la fel de important în evidențierea anumitor părți ale corpului. O talie joasă va accentua șoldurile, dând impresia unei siluete mau ample, în timp ce o talie înaltă va scoate în evidență bustul în defavoarea părții inferioare a corpului tău. În completare, hainele ceva mai largi vor ascunde formele prea ample, în timp ce hainele strâmte vor da impresia de volum acolo unde acesta este insuficient.
  1. Cunoaște-ți în permanență măsurile! Dacă îți vei lua periodic măsurile, va fi mult mai ușor să alegi mărimile care ți se potrivesc, urmând a economisi timp când vine vorba de probat. Un asemenea obicei este foarte bun și atunci când vrei să-ți faci haine la comandă. Ceea ce trebuie să știi este circumferința capului, pentru pălării; circumferința brațului, pentru ca mânecile să ți se potrivească; circumferința bustului în cea mai amplă regiune a acestuia; talia; șoldurile și lungimea picioarelor.
  2. Asigură-te că îmbrăcămintea pe care urmează să o achiziționezi ți se potrivește în momentul respectiv. Multă lume alege să cumpere haine care se vor potrivi pe un ideal de siluetă bazat pe fel de fel de vise și planuri. Ei bine, tu ai nevoie de un palton acum, nu la vară când, poate, nici nu vei reuși să-ți atigi idealul sau, de ce nu?, îl vei depăși!
  3. Nu uita să verifici cum arată și din spate ținuta pe care dorești să o cumperi. De multe ori, oamenii sunt entuziasmați de cum arată când se privesc în oglindă, uitând că, în viața reală, sunt văzuți dintr-o varietate de unghiuri. Un truc foarte util este fie să ai la tine un telefon mobil cu o cameră frontală, fie o oglindă de buzunar, pentru a te putea asigura că, din orice unghi ai fi privită,
  4. Nu te lua întotdeauna după ultimele tendințe în materie de modă. Doar pentru că lumii îi place un anumit tip de vestimentație și doar pentru că stă bine pe fotomodele nu înseamnă că ți se potrivește și ție. Poate nu-ți exprimă personalitatea. Poate corpul tău nu arată la fel ca al acelor manechine. Orientează-te asupra unor ținute care te avantajează și care te exprimă. În moda feminină, nimic nu se demodează nici după mii de ani. Ai văzut cum arată o rochie antică sau una medievală? Chiar și ele pot fi purtate și astăzi; cu atât mai mult ceva ce a fost în tendințe acum 1, 2, 5, 10 ani de zile.
  5. Acordă o atenție deosebită culorilor. Acestea trebuie să se potrivească foarte bine culorii pielii tale sau a ochilor, dar și între ele. Contrastul complementar arată foarte bine în modă, spre exemplu. În ce privește asocierea cu tonul cromatic al pielii, atât acesta cât și nuanța hainelor tale trebuie să fie la fel de calde sau de reci. Totuși, aceste reguli nu sunt chiar așa de stricte. Dacă ai o culoare preferată care nu le respectă, nu te oprește nimeni din a o purta, atâta timp cât nu exagerezi cu ea; mai ales dacă este vorba de o culoare foarte stridentă.
  6. Ai grijă ca articolele vestimentare pe care dorești să le cumperi să prezinte un raport calitate/preț cât mai avantajos. Un articol care costă de două ori mai mult ca altul poate rezista de zece ori mai mult, astfel că, de fapt, cheltuiala ta pe termen lung va fi considerabil redusă. Privește achiziția unei haine ca pe o investiție care-și va arăta valoarea și eficiența în timp, așa că nu face rabat la calitate de dragul unei economii care mereu se va dovedi a fi de scurtă durată. Fii atentă la calitatea materialului și, mai ales, la calitatea cusăturilor. Vei putea observa din ochi care haine sunt de calitate și care nu.

 

Având în minte aceste sfaturi, vei fi mereu sigură că alegerile tale vor fi cele potrivite și că vestimentația ta va fi mereu atrăgătoare, dar va fi și funcțională, întotdeauna în bună condiție. Îmbinarea adecvată între aspect și funcționalitate va atrage mereu priviri admirative asupra ta.

More
articles

SUBSCRIBE NOW

Subscribe to our newsletter and get 10% discount on your next online purchase. Would you like to stay up-to-date with all news, latest creations and offers?

2021 © vezuvio.ro